poniedziałek, 15 grudnia 2014

Sałatka z tuńczykiem i szpinakiem

Wiem, wiem rodzice mi mówili, że nie należy się chwalić.. jednak.. Od dziś oficjalnie zaczyna się moja przerwa świąteczna w szkole. Mogę się na spokojnie zająć wszelkimi przygotowaniami do Bożego Narodzenia - kuchenne i prezentowe inspiracje znajdziecie na blogu w ciągu najbliższych dni! Możecie być pewni, że będzie tego mnóstwo.

Myśląc jednak o tych, którzy muszą pracować postanowiłam podzielić się z Wami prostym przepisem na zdrowego lunchboxa. Propozycją na jutro jest sałatka z tuńczykiem i szpinakiem.





Składniki:

  • garść szpinaku
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 duży pomidor
  • mała puszka tuńczyka w wodzie
  • 2 łyżki kukurydzy konserwowej
  • przyprawy do smaku
Sposób wykonania:
  1. Jajka i pomidory kroimy na ćwiartki
  2. Wszystkie składniki układamy na szpinaku i doprawiamy do smaku pieprzem.
Widzicie jakie to proste! Jaki są Wasze przepisy na lunchboxy, które możecie zabrać ze sobą do pracy lub w podróż? Podzielcie się nimi, z przyjemnością wypróbuję nowe przepisy.

Miłego popołudnia!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz