Wiem, wiem rodzice mi mówili, że nie należy się chwalić.. jednak.. Od dziś oficjalnie zaczyna się moja przerwa świąteczna w szkole. Mogę się na spokojnie zająć wszelkimi przygotowaniami do Bożego Narodzenia - kuchenne i prezentowe inspiracje znajdziecie na blogu w ciągu najbliższych dni! Możecie być pewni, że będzie tego mnóstwo.
Myśląc jednak o tych, którzy muszą pracować postanowiłam podzielić się z Wami prostym przepisem na zdrowego lunchboxa. Propozycją na jutro jest sałatka z tuńczykiem i szpinakiem.
Składniki:
- garść szpinaku
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 1 duży pomidor
- mała puszka tuńczyka w wodzie
- 2 łyżki kukurydzy konserwowej
- przyprawy do smaku
Sposób wykonania:
- Jajka i pomidory kroimy na ćwiartki
- Wszystkie składniki układamy na szpinaku i doprawiamy do smaku pieprzem.
Widzicie jakie to proste! Jaki są Wasze przepisy na lunchboxy, które możecie zabrać ze sobą do pracy lub w podróż? Podzielcie się nimi, z przyjemnością wypróbuję nowe przepisy.
Miłego popołudnia!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz